Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters tekende onlangs het ministerieel besluit dat subsidie toekent voor sanering van de leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte in Wuytsbergen 2 in Herentals.


Het saneringsproject gaat om de gedeeltelijke ontmanteling van het voormalig bedrijfsgebouw, bestaande uit een magazijn en burelen.

De Vlaamse overheid zal een bijdrage leveren van 90% van de afbraakwerken, wat neerkomt op een bedrag van 31.486 euro.

De sanering gebeurt met het oog op economisch hergebruik en de aanleg van parkeerruimte.

Minister Muyters: “De beoogde verbouwing respecteert de huidige verschijningsvorm en past qua vormgeving, materiaalgebruik en afwerking binnen de bestaande omgeving. Wij zijn als Vlaamse overheid blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan zulke projecten en zo de leegstand en de verwaarlozing van oude bedrijfsruimten kunnen helpen tegengaan.”

“Als N-VA Herentals zijn wij uiteraard blij dat de minister aandacht heeft voor onze stad. De Wuytsbergen ligt vlakbij het centrum. Verwaarloosde bedrijfsgebouwen ontsieren het straatbeeld. Goed nieuws dus dat minister Muyters investeert in de ontwikkeling van Herentals.”, aldus N-VA voorzitter Arnout De Cuyper.